Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Danadi’s juicy lucy hamburgere recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húspogácsa hozzávalói

  • 40 dkg darált hús (lehet vegyesen marha és sertéshúsból is)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 tojássárga
  • 10 dkg edámi sajt (vagy gouda )

Big mac féle öntet

  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ketchup
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 db savanyú uborka (apróra vágva)
  • kapor
  • só
  • 1 kávéskanál tárkonyecet

Elkészítése

A darált húst akkor kapjuk igazán szaftosra, ha többször átdaráljuk. Ha nincs húsdarálónk, használhatunk aprítót is. Az aprítógépben összedolgozzuk a húst, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojássárgát és a sót, borsot. A masszából tenyérnyi darabokat formázunk.

A húspogácsák közepére egy-egy darab sajtot helyezünk, majd egy másik húspogácsát ráborítunk, és a széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben. A pogácsákat sütőpapírral elválasztva a hűtőbe tesszük, és hidegen tároljuk sütésig.

A húspogácsákat kevés zsiradékon vagy grillrácson sütjük, amíg jól átsülnek.

Az öntethez összekeverjük a majonézt, a reszelt hagymát, a ketchupot, a cukrot, az apróra vágott csemegeuborkát, a kaprot, a sót és az ecetet. Az öntetet hűtőben pihentetjük felhasználásig.

A hamburger bucikat elkészíthetjük saját magunk is, akár előző nap. Például Limara buci receptje kiváló, de bolti bucik is megfelelnek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/danadis-juicy-lucy-hamburgere/