A darált húst akkor kapjuk igazán szaftosra, ha többször átdaráljuk. Ha nincs húsdarálónk, használhatunk aprítót is. Az aprítógépben összedolgozzuk a húst, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojássárgát és a sót, borsot. A masszából tenyérnyi darabokat formázunk.
A húspogácsák közepére egy-egy darab sajtot helyezünk, majd egy másik húspogácsát ráborítunk, és a széleket alaposan összenyomkodjuk, hogy a sajt ne folyjon ki sütés közben. A pogácsákat sütőpapírral elválasztva a hűtőbe tesszük, és hidegen tároljuk sütésig.
A húspogácsákat kevés zsiradékon vagy grillrácson sütjük, amíg jól átsülnek.
Az öntethez összekeverjük a majonézt, a reszelt hagymát, a ketchupot, a cukrot, az apróra vágott csemegeuborkát, a kaprot, a sót és az ecetet. Az öntetet hűtőben pihentetjük felhasználásig.
A hamburger bucikat elkészíthetjük saját magunk is, akár előző nap. Például Limara buci receptje kiváló, de bolti bucik is megfelelnek.