Elkészítése
A krumplikat sós vízben feltesszük főni. Kevés olajon megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és pirítjuk egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és együtt majdnem puhára pároljuk őket. Ezután lehet ízesíteni.
A megfőtt krumplikat meghámozzuk és egy kiolajozott tálba elkezdjük beleszeletelni, picit sózzuk még. Merünk rá a gombás egyvelegből és meglocsoljuk a főzőtejszín és tejföl keverékével. Ezt rétegezzük, a tetejére krumpli kerüljön. Ráöntjük a maradék tejszín-tejföl keveréket, és megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
