Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darált húsos raguval töltött padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 4 nagy padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • 2 tk oregánó


Elkészítése:

A padlizsánt kettévágjuk, majd kivájjuk a húsát úgy, hogy hagyunk neki egy kevés peremet. A kivájt húst apró kockákra vágjuk.

A fél padlizsánokat egy tepsire helyezzük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és megpirítjuk.

A padlizsán kikapart húsát a darált húshoz keverjük, hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd oregánóval, sóval és borssal ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fél padlizsánokat megtöltjük a darált húsos keverékkel, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és a forró  sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/daralt-husos-raguval-toltott-padlizsan/