Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darált húsos rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab burgonya
  • 80 dkg sertéscomb (vagy lapocka)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 evőkanál zsiradék

Tetejére

  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanál kapor
  • 1 kávéskanál só
  • bors

Elkészítése

A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben héjában félpuhára főzzük, majd meghámozzuk és félretesszük.

Miközben fő a burgonya, a húst a szalonnával és a hagymákkal apró lyukú tárcsával ledaráljuk és egy edénybe téve ráöntünk 1 dl vizet, majd lassú lángon pároljuk.

Miután a hús kifehéredett és szaftot enged, hozzáadjuk a fűszereket és a lehéjazott, majd a kisebb kockákra vágott paradicsomot és legalább 25 percig pároljuk, illetve lassan rotyogtatjuk, amíg az ízek összefőnek.

Miután elkészült, oldalra billentve és az edény alá támasztva hagyjuk, hogy a keletkezett fűszeres szaft átfolyjon az egyik oldalra, mert arra a végén szükség lesz!

Egy közepes méretű tepsit kikenünk az 1 evőkanálnyi zsiradékkal és a burgonyákat karikára vágva, majd a párolt hússal elosztva belerétegeljük a tűzálló tálba vagy tepsibe úgy, hogy krumplival zárjuk a felső sort.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A megmaradt szafthoz hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fűszereket, jól összekeverjük és bevonjuk vele a burgonyák tetejét.

Betesszük a sütőbe és 35-40 perc alatt szép pirosra megsütjük.

Miután elkészült 8-10 percet pihentetjük és kenyérrel, ízlés szerint savanyúsággal tálalható.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/daralt-husos-rakott-krumpli-2/