Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darált húsos rakott krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál paradicsompüré
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2 dl víz (kb)
  • 2 marék marék reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg margarin
  • só
  • bors

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb fél cm-es karikákra szeleteljük.

A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük, majd kevéske cukrot is adunk hozzá.

Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.

Egy közepes tepsit kivajazunk. Az aljára egy réteg krumplit teszünk és megsózzuk. Erre kanalazzuk a ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzöleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. Tetejére tehetünk még reszelt sajtot is.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk és pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/daralt-husos-rakott-krumpli-3/