Elkészítése
Előkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal óvatosan kivájjuk a belsejét, hogy töltésre alkalmas mélyedések keletkezzenek. A kivájt burgonyadarabokat félretesszük.
Töltelék:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús színt nem kap. Ezt követően belekeverjük a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. A masszát levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Töltés és összeállítás:
A kihűlt húsos masszával megtöltjük a kivájt burgonyákat. Egy tepsibe vagy hőálló tálba szórjuk a félretett burgonyadarabokat, ráhelyezzük a töltött burgonyákat. A tetejüket megszórjuk a reszelt sajt felével, majd az egészet leöntjük a főzőtejszínnel.
Sütés:
A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-35 percig lefedve sütjük, amíg a burgonya megpuhul. Ezt követően eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 percig pirítjuk, amíg a teteje aranybarna lesz. A sütési idő vége előtt a maradék reszelt sajtot a burgonyák tetejére szórjuk, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy ráolvadjon.
Tálalás:
A töltött burgonyát frissen, forrón tálaljuk. Friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.

