Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal óvatosan kivájjuk a belsejét, hogy töltésre alkalmas mélyedések keletkezzenek. A kivájt burgonyadarabokat félretesszük. Töltelék: A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús színt nem kap. Ezt követően belekeverjük a tojást, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KusLinda
Beküldte: 2013.04.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és hosszában félbevágjuk. Egy kiskanállal óvatosan kivájjuk a belsejét, hogy töltésre alkalmas mélyedések keletkezzenek. A kivájt burgonyadarabokat félretesszük.

Töltelék:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és folyamatos keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús színt nem kap. Ezt követően belekeverjük a tojást, sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük. A masszát levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Töltés és összeállítás:

A kihűlt húsos masszával megtöltjük a kivájt burgonyákat. Egy tepsibe vagy hőálló tálba szórjuk a félretett burgonyadarabokat, ráhelyezzük a töltött burgonyákat. A tetejüket megszórjuk a reszelt sajt felével, majd az egészet leöntjük a főzőtejszínnel.

Sütés:

A tepsit alufóliával lefedjük, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-35 percig lefedve sütjük, amíg a burgonya megpuhul. Ezt követően eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 percig pirítjuk, amíg a teteje aranybarna lesz. A sütési idő vége előtt a maradék reszelt sajtot a burgonyák tetejére szórjuk, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy ráolvadjon.

Tálalás:

A töltött burgonyát frissen, forrón tálaljuk. Friss salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
KusLinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is