Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Darált húsos zöldséges vagdalt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg darált hús 20 dkg pritaminpaprikás párizsi 2 fej fokhagyma összezúzva 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva ízlés szerint só 1/2 mk őrölt bors 1/2 mk őrölt köménymag 1 csapott ek őrölt pirospaprika 2 ek zsemlemorzsa 2 tojás 2 ek étolaj Töltelékhez: 2 szál megtisztított sárgarépa 60 dkg fagyasztott cukorborsó 10 dkg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gabimami31
Beküldte: 2014.12.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált hús
  • 20 dkg pritaminpaprikás párizsi
  • 2 fej fokhagyma összezúzva
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • ízlés szerint só
  • 1/2 mk őrölt bors
  • 1/2 mk őrölt köménymag
  • 1 csapott ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 ek étolaj

Töltelékhez:

  • 2 szál megtisztított sárgarépa
  • 60 dkg fagyasztott cukorborsó
  • 10 dkg apró kockákra vagdalt sajt
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • 2 ek zsír a tepsi kenéshez


Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, a pritaminpaprikás parizert belemorzsoljuk, ezzel együtt átgyúrjuk, majd félretesszük. Közben a tölteléknek való cukorborsót, a megtisztított, felkarikázott sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük.

Leszűrjük és egy tálba öntjük, a hozzávalókkal együtt jól összedolgozzuk, majd félretesszük. Egy tepsit kizsírozunk, és a darált húsos masszánk 3/4 részét a tepsibe egyenletesen belesimítjuk, erre egyenletesen elosztjuk a tölteléket is.

Végül a maradék darált húsos masszával befedjük, és előmelegített sütőben 45 perc alatt, egyszeri fordítással szép pirosra sütjük.

Bármilyen savanyúval és körettel tálalhatjuk.
[box style=”info”]Én félig főtt és utána pirított burgonyával és uborkával tálaltam fel, de bármilyen savanyúsággal fogyasztható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gabimami31
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is