Elkészítése
A burgonyákat meghámozzuk, és egészben, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, hosszában félbevágjuk, és egy kanállal a közepüket óvatosan kikaparjuk. Ügyeljünk rá, hogy a burgonya pereme vastagabb maradjon, hogy megtartsa a tölteléket.
Közben elkészítjük a darált húsos tölteléket. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, oregánót, sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt, majd a húst puhára pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy ne száradjon ki.
A tölteléket kanállal a kikapart burgonyák üregébe töltjük. A tetejére tejfölt kanalazunk, ügyelve, hogy ne folyjon le a burgonyáról. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
A töltött burgonyákat előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt sütjük készre, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul.
Tálalás:
A kész töltött burgonyákat melegen tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát vagy savanyúságot.

