Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darált hússal töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya (nagyobb szemű )
  • 60 dkg darált hús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A burgonyákat meghámozzuk, és egészben, sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőttek, hosszában félbevágjuk, és egy kanállal a közepüket óvatosan kikaparjuk. Ügyeljünk rá, hogy a burgonya pereme vastagabb maradjon, hogy megtartsa a tölteléket.

Közben elkészítjük a darált húsos tölteléket. Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, oregánót, sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt, majd a húst puhára pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk hozzá, hogy ne száradjon ki.

A tölteléket kanállal a kikapart burgonyák üregébe töltjük. A tetejére tejfölt kanalazunk, ügyelve, hogy ne folyjon le a burgonyáról. Végül megszórjuk reszelt sajttal.

A töltött burgonyákat előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 30 perc alatt sütjük készre, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul.

Tálalás:

A kész töltött burgonyákat melegen tálaljuk. Kínálhatunk mellé friss salátát vagy savanyúságot.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/daralt-hussal-toltott-burgonya-3/