Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg darált sertéshús
- 40 dkg penne tészta
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 hámozott paradicsom
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanál morzsolt bazsalikom
- só
- frissen őrölt bors
- 330 g tejföl
- 1 kanál liszt
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olíva olaj
Elkészítése:
A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzányomjuk a fokhagymát, megsózzuk és felöntjük a borral. Rátesszük a darált húst és fedő alatt addig pirítjuk amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, szétnyomkodjuk, megfűszerezzük borssal, kevés paprikával és bazsalikommal.
A megfőzött tésztát lecsöpögtetjük, majd kivajazott sütőtálba zsemlemorzsát szórunk és beleterítjük a főtt tészta felét. Ráterítjük a darált húsos ragut, amit leöntünk a liszttel elkevert tejföl felével. A maradék tésztát is rátesszük és a megmaradt tejfölt is ráöntjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Tetejére tehető kevés reszelt sajt, de ez el is hagyható.

