Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg májas hurka 60 dkg véres hurka 1 kg sütni való kolbász 1,5 kg krumpli 1 fej káposzta cukor só ecet őrölt kömény 3 ek étolaj Elkészítése: Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
LigetiK
Beküldte: 2015.08.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg májas hurka
  • 60 dkg véres hurka
  • 1 kg sütni való kolbász
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 fej káposzta
  • cukor
  • ecet
  • őrölt kömény
  • 3 ek étolaj


Elkészítése:

Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.

A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.

A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.

Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is