Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dödölle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kenyérszalonna
  • kevés zsír (vagy olaj)
  • 30-40 dkg finomliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és annyi sós vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.

Amíg a burgonya fő, a hagymát, az apróra vágott szalonnával kevés zsíron pirosra sütjük. Amikor megsült félretesszük.

A megfőtt burgonyát a főző vízben összetörjük és apránként hozzáöntjük a lisztet és jól elkeverjük.

Evőkanál segítségével halmokat szaggatunk belőle és a hagymás, szalonnás zsírba fogatjuk őket.

Tepsibe tesszük a halmokat és ha marad hagymánk rálocsoljuk. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Ízlés szerint fokhagymás tejföllel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/dodolle-2/