Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dödölle tejföllel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 darab burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • só
  • 3 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a sót, vízzel felengedjük és puhára főzzük.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és zsíron szép pirosra sütjük.

Amikor a burgonya megfőtt, annyi vizet hagyunk rajta, hogy ellepje, majd burgonya törővel áttörjük. Apránként adagoljuk hozzá a lisztet és folyamatosan keverjük. Amikor elválik az edény falától és nem is túl kemény, nem is lágy, akkor a tűzről levéve egy kizsírozott sütőlemezre vagy palacsinta sütőbe evőkanál segítségével a hagymába megforgatva beleszaggatjuk.

A kiszaggatott dödöllét ízlés szerint lepirítjuk.

Az elkészült ételt tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/dodolle-tejfollel/