Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dödölle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg burgonya
  • só
  • finomliszt
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • étolaj

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és bőséges olajban (kb. 3-4 dl) aranybarnára pirítjuk. Ha a burgonya megfőtt, leszűrjük, de 3 dl főzővizet bent hagyunk.

A főtt burgonyát mixerrel simára keverjük, majd visszatesszük a tűzre, és annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy a massza jó kemény legyen, de még keverhető maradjon. Levesszük a tűzről, és elkezdjük szaggatni: a bal kezünkben tartott fakanállal merítünk a masszából, míg a jobb kezünkkel a kanalat a vöröshagymás olajba mártva formázzuk és az olajba szaggatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

Tejföllel kínálva tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/dodolle/