Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Töltött lecsó: 1 fejes káposzta 1 lila hagyma 5 dkg füstölt szalonna 6 bogyiszlói paprika 3 paradicsom bors ízlés szerint só ízlés szerint Alap lecsó: 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek sertészsír 5 dkg füstölt szalonna 1 kg lecsópaprika 50 dkg paradicsom 1 ek cukor só ízlés szerint Elkészítése: Kétféle lecsót készítek, először […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2015.09.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

Töltött lecsó:

  • 1 fejes káposzta
  • 1 lila hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6 bogyiszlói paprika
  • 3 paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Alap lecsó:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint


Elkészítése:

Kétféle lecsót készítek, először a tölteléknek valót, ami csípős paprikából készül.

Az édes káposzta torzsáját kivágom, és enyhén sós vízben félig megfőzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, 12 levelet leszedek, a vastagabb ereket késsel megfaragom.

A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Rádobom a szálasra vágott hagymát, és megdinsztelem.

Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, és pépesre főzöm. Rádobom a felaprított paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom, és sűrű, krémes szaftra főzöm. Ha kihűlt, 1 ek mennyiséggel megtöltöm a káposztaleveleket, és feltekerem.

Az alap lecsóhoz a füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a maradék felaprított káposztát és a feldarabolt paradicsomot. Ízesítem cukorral, megsózom, és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor a paprika kicsit összeesett, elhelyezem a tetején a megtöltött káposztát, és fedő alatt készre főzöm.

Párolt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is