Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Dupla lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg paprika (apróra vágva)
  • 2 kg paradicsom (hámozva, apróra vágva )
  • 6 fej vöröshagyma (kockázva )
  • 10 gerezd fokhagyma
  • zsiradék
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • sör

Elkészítése

A hozzávalók feléből készítsünk egy lecsót a következő képpen: a vöröshagymát pirítsuk meg egy kis olajon, vagy zsiradékon, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát. Fűszerezzünk, majd süssük meg a zöldségeket. Ha kevés a folyadék a zöldségek alatt, akkor egy kis sörrel pótoljuk.

Ha kész a lecsó, akkor egy turmix, vagy botmixer segítségével pépesítsük le azt. A zöldségek második feléből süssünk egy másik lecsót. Ha kész volnánk vele, akkor öntsük rá az első, pépesített lecsót, forraljuk őket össze, és már meg is van a dupla lecsó.

A dupla lecsó ízében nem különbözik egy egyszerű lecsótól. A különbség inkább az állagban van, mert a dupla lecsó sokkal szaftosabb, jobban lehet tunkolni.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/dupla-lecso/