Elkészítése
A kelkáposzta leveleit lobogó, sós vízbe tesszük és 10 percen át forraljuk, majd egy tányérra szedjük.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megdinsztelem rajta a feldarabolt hagymát.
Amikor a hagymát nagyjából üvegesnek látjuk, akkor rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a rizst és a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük és felöntöm dupla annyi vízzel, mint amennyi a rizs volt (jelen esetben 2 bögrényivel). Gyakran kevergetve kb 10 perc alatt készre főzzük.
A rizs még ebben a fázisban egy picit kemény lehet belül, de a sütés során tökéletesre puhul. Ha túl száraznak találjuk, tegyünk rá pluszban egy kevés vizet, hogy legyen szaftja!
Egy jénai tálat (vagy egyéb magas falú tepsit) kivajazunk. A káposztalevelek középső, vastag erét levágjuk, ennek nincs jó íze az ételben, nem puhul meg eléggé, ráadásul nem is mutat jól.
Ezután a levelek egyharmadát a tálba terítjük, rászedjük a darált húsos-rizses töltelék felét és megkenem a tejföl felével, majd következik a második harmad káposzta, a töltelék másik fele, valamint az utolsó adag káposzta. Erre jön zárásképp a maradék tejföl.
Szerintem már így is tökéletesen fest, de 25 perc 180 fokon való sütés után válik csak igazán tökéletessé.
Rövid hűtés után tálaljuk.


