Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édeskáposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • zsír vagy olaj
  • egy nagyobb fej káposzta
  • törött paprika
  • só
  • köménymag
  • füstölt sonka/oldalas/húsos szalonna


Elkészítése:

Nagyobb lábosban a zsíron/olajon megpirítom a szeletelt vöröshagymát és a vékony csíkokra vágott káposztát.

Amikor már összeesett a káposzta, csipetnyi köménymaggal, jó evőkanálnyi törött paprikával megforgatom, majd felöntöm vízzel úgy, hogy ellepje.

A tetejére ráteszem a füstölt húst. Ez lehet füstölt sonka, oldalas, húsos szalonna és lassan főzöm fedő alatt.

A hús sósságától függően ízesítem szükség szerint.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/edeskaposzta/