Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű babgulyás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gulyás:

  • 2 konzerv vörösbab
  • 35 dkg sertéslapocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • bors
  • gulyáskrém

Rántás:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt

Csipetke:

  • 1 tojás
  • 10 dkg finomliszt

Elkészítése

Az olajon megdinszteljük a hámozott, darabolt hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát és a kockára vágott húst.

Annyi vízzel öntjük fel, hogy jól ellepje és ízesítjük sóval, borssal és gulyáskrémmel ízlés szerint. Ha főzés közben szükséges, akkor a vizet pótoljuk.

Közben a tojásból és lisztből tésztát gyúrunk és csipetkékét készítünk, amit forró, sós vízben kifőzünk.

Mikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a konzerveket a levével együtt és főzzük még 10 percig.

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amit a leveshez adunk és összeforraljuk.

Végül a kifőtt csipetkét is belekeverjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/egyszeru-babgulyas/