Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg újkrumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A krumplit megtisztítjuk, majd kisebb cikkekre vágjuk. Sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Közben a hagymát kockára vágjuk, felforrósított olajon üvegesre pirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a paprikával, a borssal, a sóval, jól átforgatjuk, és a krumplira öntjük.
Felfelé rázogató mozdulatokkal összekeverjük. A krumpli összetörése miatt nem célszerű kanalat, fakanalat használni erre a célra.
Melegen, azonnal kínáljuk.
[box style=”info”]Ezt a receptet még Anyukámtól tanultam. Nagyon egyszerű, remek újkrumpli köret. Egy dolog van, amit mostanában elhagyok, az pedig az apróra vágott petrezselyemlevél, mert a gyerekek nem kedvelik rajta.[/box]

