Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykacombfilé
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek vargánya gombapor
- 1 tk borsikafű
- 1 tk rozmaring
- 1 tk bazsalikom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
- 1 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsíron egy edényben megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a fűszereket és a gombaport. Felöntjük borral, hozzáadjuk a húst. Sózzuk és a fedő alatt puhára főzzük. Időnként keverjük át.
Ha megpuhult, galuskával, főtt tésztával vagy salátával kínáljuk. Főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.

