A megmosott tüdőt egy nagyobb edénybe feltesszük főni annyi vízben, ami jól ellepi. Hozzáadjuk a fokhagymát és hagymát egészben valamint a babérlevelet.
1 órán át főzzük, majd hagyjuk a levében kihűlni.
Mikor kihűlt, akkor a gégét, hörgőket kivágjuk és felcsíkozzuk a tüdőt. Beletesszük egy edénybe és annyi főzővizet öntünk rá, hogy jól ellepje.
Hozzáadjuk a közben megtisztított és feldarabolt zöldségeket, majd addig főzzük, amíg minden meg nem puhul.
Ekkor a tüdőt kivesszük és a zöldségeket a lével botmixerrel pürésítjük.
Az olajon a cukrot karamellizáljuk, majd kevés főzőlevet adunk hozzá, hogy felolvadjon, majd a leturmixolt zöldségekhez adjuk.
Visszatesszük a tüdőt és felforraljuk.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és kevés főzőlével, majd a mártáshoz keverjük és összeforraljuk. Mustárral, sóval, őrölt borssal ízesítjük.
A zsemléket felkockázzuk és sütőben megpirítjuk. Mikor kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, borsot. Összedolgozzuk, jó sűrű nokedliszerű masszát kell kapnunk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és bő, sós, forró vízben kifőzzük.