Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg finomliszt
  • só
  • bors
  • 2 mokkáskanál fűszerpaprika

Elkészítése

A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk.

Egy edényben az olajon a hagymát és a káposztát megdinszteljük, közben megborsozzuk.

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót ízlés szerint, majd összekeverjük, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.

Közben sós vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mikor újra felforr még 5 percig főzzük.

Kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük.

A dinsztelt káposztához keverjük a fűszerpaprikát. Tálaláskor a galuskák tetejére szórjuk. Aki szerei tehet rá tejfölt is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/egyszeru-sztrapacska/