Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű tarhonyás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 2 kisebb csirkemell filé
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2-3 ek olaj

Tarhonyához:

  • 3-4 ek olaj
  • 2 csésze tarhonya
  • 4 csésze víz
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet bors


Elkészítése:

A megtisztított csirkét egész apró kockára vágjuk, egy kicsit hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben kevés olajat forrósítunk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük sóval, borssal.

Egy kevés vízzel felöntve (kb. 0,5-1 dl, attól függően, hogy mennyi vizet ereszt a hús) és lefedve hagyjuk puhára főni.

Az olajat felforrósítjuk, majd a tarhonyát rászórjuk, és kedvünk szerinti barnaságig pirítjuk (én nem szeretem túl barnára, inkább olyan közepesnek mondanám).

A csésze mérete tulajdonképpen mindegy, de általában 2,5 dl-et használok.

Felengedjük a vízzel, de óvatosan, mert ekkor a felszálló forró gőz nagyon könnyen megégetheti a kezünket. Jól átkavarjuk.
Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel (leveskockával).

Lefedve, néha megkeverve mérsékelt lángon hagyjuk puhára főni. Kb. 20 perc alatt meg is puhul. Érdemes többször megkeverni, hogy le ne ragadjon.

Ha már a hús puha, és elfőtte a levét, akkor a tarhonyához keverjük, és tálalásig lefedjük, mert még ez alatt is puhul a tarhonya.

[box style=”info”]Ez egy olyan roppant egyszerű étel, amit mindkét gyermekem szívesen fogyaszt. Ez nagy szó, mert főleg a nagyobbik ritka válogatós. Sokáig nehezen ment a tarhonya puhára főzése, de amióta ezt a csészés módszert követem, mindig sikerül. Pirospaprikát nem teszek rá, talán kicsit “hóka” is, de így szeretjük.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/egyszeru-tarhonyas-hus/