Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű tört paszuly recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tarkabab
  • 2 darab babérlevél
  • csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.

Felöntjük a babot friss vízzel, sót és babérlevelet adunk hozzá és feltesszük főni.

Közben a hagymát felszeleteljük és az olajon megdinszteljük.

Amikor a bab megfőtt, akkor a levét leöntjük, csak annyit hagyunk rajta, hogy villával össze tudjuk törni.

Visszatesszük a tűzhelyre, mikor újra forr, akkor a lisztből és vízből habarást készítünk és a babhoz adjuk, majd jól összeforraljuk.

Tálaláskor a bab tetejére tesszük a dinsztelt hagymát.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/egyszeru-tort-paszuly/