Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi rakott káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg sertéshúsból készült pörkölt
  • 10 dkg rizs
  • 20 dkg kolbász
  • 3 kemény tojás
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg hordós káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • 1 késhegynyi pirospaprika

Elkészítése

Három edényben készítjük: az elsőben a pörköltet főzzük, a másodikban sós vízben a rizst, a harmadikban megpároljuk az olajban megpirított, apróra vágott hagymával, paprikával ízesített káposztát.

Végül egy jókora tűzálló edény aljára terítjük a káposzta felét, erre kerül a rizs, az apróra vágott pörkölt, ezt beborítjuk a karikákra vágott kolbásszal és kemény tojással, majd az egészet lefedjük káposztával.

Erre ismét rizs, pörkölt, tojás és kolbász kerül. Végül az egészet a maradék káposztával betakarjuk, tejföllel leöntjük, és a vékonyra szelt, becakkozott szélű füstölt szalonnával beborítjuk. A sütőben alaposan megsütjük, hogy a levét magába szívja, és a tetején a szalonna ropogósra piruljon.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/erdelyi-rakott-kaposzta/