Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Erdélyi sertésragu

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 1 TV paprika 2 kisebb paradicsom 1 kg sertéslapocka 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál fűszerpaprika 2 kisebb krumpli 1 kg vágott zöldbab 6 dl víz 5 evőkanál tejföl ízlés szerint só, bors egy csokor petrezselyemlevél Elkészítése: Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mesyke
Beküldte: 2017.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 kg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kisebb krumpli
  • 1 kg vágott zöldbab
  • 6 dl víz
  • 5 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • egy csokor petrezselyemlevél


Elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok, hozzáadom a felkockázott paprikát és mikor elkezd összeesni, hozzáadom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom.

Ha elkészült az alap, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, a só, a bors, összeforgatom, hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm a vízzel és takarék lángon kb 50–60 perc alatt készre főzöm.

Ha a hús és a bab is megpuhult elkeverem benne a tejfölt és összeforralom, majd megszórom petrezselyem zöldjével és frissen kifőtt tésztával kínálom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Mesyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is