Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdélyi sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 kg sertéslapocka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 kisebb krumpli
  • 1 kg vágott zöldbab
  • 6 dl víz
  • 5 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • egy csokor petrezselyemlevél


Elkészítése:

Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd jöhet bele a szintén kockára vágott hagyma és üvegesre pirítom, ha ezzel is megvagyok, hozzáadom a felkockázott paprikát és mikor elkezd összeesni, hozzáadom a felaprított paradicsomot és azt is megpárolom.

Ha elkészült az alap, ráöntöm a felkockázott húst, fehéredésig párolom, majd mehet hozzá az aprított fokhagyma, a fűszerpaprika, a só, a bors, összeforgatom, hozzáadom a zöldbabot, a felkockázott krumplit, felöntöm a vízzel és takarék lángon kb 50–60 perc alatt készre főzöm.

Ha a hús és a bab is megpuhult elkeverem benne a tejfölt és összeforralom, majd megszórom petrezselyem zöldjével és frissen kifőtt tésztával kínálom.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/erdelyi-sertesragu/