Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fasírt hagymás paradicsommártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húspogácsákhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • só
  • bors

A mártáshoz

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma (reszelve )
  • 3 kis fej vöröshagyma (karikákra vágva )
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 db babérlevél
  • olaj

Elkészítése

A szalonnát kiolvasztjuk, a reszelt hagymát megpirítjuk benne, és a hússal, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval meg borssal összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük.

Az olajból két evőkanálnyit kiveszünk, először megpároljuk benne a karikákra vágott hagymát, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót meg a borsot, és mártást főzünk belőle.

A húsgombócokat a mártásba tesszük és kis lángon 25 percig főzzük. Vízben főtt burgonya illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fasirt-hagymas-paradicsommartasban/