Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fasírt, párolt zöldség, burgonyapüré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fasírt

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 szelet szelet kenyér (vastagabb)
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • só
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt fűszerkömény
  • 1 tojás
  • olaj a sütéshez

Burgonyapüré

  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)

Párolt zöldség

  • 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 1 kávéskanál teavaj
  • csipet vegeta

Elkészítése

A húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük.

A masszából gombócot formázunk, majd forró olajban megsütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Egy edényben óvatosan felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd vegetával ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fasirt-parolt-zoldseg-burgonyapure/