Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Receptek marhából

Fasírt pogácsa marhahúsból, burgonyapürével

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg darált marhahús 2 zsemle 2 tojás 1 közepes vöröshagyma reszelve 3 gerezd fokhagyma só ízlés szerint őrölt bors ízlés szerint tej az áztatáshoz zsemlemorzsa olaj a sütéshez Burgonyapüréhez: 70 dkg burgonya 1 ek margarin 2 dl tej Elkészítése: Fasírt készítése: A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 zsemle
  • 2 tojás
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • tej az áztatáshoz
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Burgonyapüréhez:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 ek margarin
  • 2 dl tej


Elkészítése:

Fasírt készítése:

A zsemléket tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a húshoz. Beletesszük a tojást, a lereszelt, vagy apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összegyúrjuk.

A masszából nedves kézzel gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél süssük ki a fasírtokat.

Burgonyapüré készítése:

 

A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk és feldaraboljuk. Sós vízben puhára főzzük. A megfőtt burgonyát leszűrjük, összetörjük és a margarinnal, valamint a tejjel jól kikeverjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is