Hozzávalók:
- 10 dkg marokkói ízesítésű kuszkusz
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg darált marhahús
- 8 főtt tojás
- 1 zsemle
- 1 tojás
- só
- őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál őrölt chilipaprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- csipet bors
A forgatáshoz:
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a hússal, a nyers tojással, a sóval, szerecsendióval, borssal, az őrölt chilivel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. A főtt tojásokat megpucoljuk és a fasírtmasszába csomagoljuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban kisütjük.
Félbe vágjuk és a marokkói kuszkusszal tálaljuk. Mellé négybe vágott paradicsomot balzsamecetkrémbe forgatunk, és ezzel kínáljuk.
[box style=”info”]Marokkói kuszkuszt készen lehet kapni a nagyobb szupermarketekben. A leírás szerint készítsük el. Nagyon egyszerű és gyors, finom köret.[/box]