Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehérboros-zöldborsós tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg császárszalonna ( vagy kockázott bacon)
  • 1 szál póréhagyma
  • 0,5 kg sertéslapocka (csíkokra vágva )
  • 2 dl fehérbor
  • 1 db zöldborsókonzerv
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A kockázott császárszalonnát kevés olajon zsírjára pirítjuk, majd szűrőkanállal egy kistányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott sertéslapockát, és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Visszatesszük a szalonnát a serpenyőbe, felöntjük a fehérborral és a borsó levével. Lefedve, alacsony lángon pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett borsót, és néhány percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A párolási idő végén megkóstoljuk, és szükség esetén utánaízesítjük sóval vagy borssal.

Forrón tálaljuk, köretként frissen főtt tésztát vagy párolt rizst kínálunk hozzá. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/feherboros-zoldborsos-tokany/