A kockázott császárszalonnát kevés olajon zsírjára pirítjuk, majd szűrőkanállal egy kistányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott sertéslapockát, és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Visszatesszük a szalonnát a serpenyőbe, felöntjük a fehérborral és a borsó levével. Lefedve, alacsony lángon pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a lecsepegtetett borsót, és néhány percig együtt főzzük, hogy az ízek összeérjenek. A párolási idő végén megkóstoljuk, és szükség esetén utánaízesítjük sóval vagy borssal.
Forrón tálaljuk, köretként frissen főtt tésztát vagy párolt rizst kínálunk hozzá. Jó étvágyat!