Hozzávalók:
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 50 dkg marha hátszín
- 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
- 30 dkg füstölt sonka
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 csilipaprika
- 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
- 50 dkg fekete bab
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.
A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.
Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.
Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.
Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom
[box style=”info”]Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.[/box]