Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feijoada – fekete babragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg marha hátszín
  • 50 dkg sertéstarja, csont nélkül
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 csilipaprika
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 50 dkg fekete bab
  • őrölt bors
  • só


Elkészítése:

A babot előző este beáztatom. A vöröshagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát apróra vágom, és a zsírom megpirítom.

A húsokat, a sonkát és a kolbászt egyforma nagyságúra vágom, a babról leöntöm az áztató vizet, majd mindezt hozzáadom a hagymához.

Ízlés szerint sózom, borsozom, felöntöm háromnegyedig vízzel, lefedem, és közepes tűzön puhulásig főzöm.

Az elfőtt levet többször kevés vízzel pótolom.

Ha minden megpuhult, párolt rizzsel tálalom

[box style=”info”]Ez egy eredeti brazil recept alapján készült étel, amiben a fekete babot helyettesíteni lehet a nálunk kapható bármilyen száraz babbal, a lényeg az, hogy a beáztatott bab együtt főljön puhára a húsokkal. Pont ezért nem ajánlom a konzerv babokat hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/feijoada-fekete-babragu/