Elkészítése
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 2 darab szemle
- 1 tojás
- 10 dkg bacon szalonna
- 12,5 dkg mozzarella sajt
- 3 ek. liszt
- 5 dl tej
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukkini
- 50 dkg tagliatelle tészta
- étolaj
- só, bors
Elkészítése:
A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverem, sózom, borsozom, majd 10 db golyót formázok belőle.
A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerem és serpenyőben kevés étolajon megsütöm, kiveszem és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakok, melegen tartom.
A sárgarépát és a cukkinit meghámozom, kockákra vágom és ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm.
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadom a lisztet, kicsit átfuttatom, majd felöntöm a tejjel és besűrítem, ha kell sózom.
A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítek, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakok, ha szükséges sütőben átmelegítem.
Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozom a zöldségeket, majd megöntözöm a mártással.
[box style=”info”]A cukkini főzésénél vigyázzunk, mert hamar megpuhul, előbb a répát tegyük a vízbe majd csak pár perc múlva a cukkinit.[/box]


