Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finom, puha, paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg darálthús
  • 1 bögre rizs
  • 1 db tojás
  • só
  • bors
  • oregánó
  • 1 db fehérpaprika
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1 liter paradicsomlé
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • xilit (vagy cukor )

Elkészítése

A rizst sós vízben félig előfőzöm, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem, és a darált húshoz keverem. Hozzáadom a tojást, ízlés szerint sót, borsot és egyéb fűszereket. A masszából nedves kézzel gombócokat formálok, és forrásban lévő vízbe teszem őket. Közepes lángon körülbelül 20 percig főzöm.

A paradicsommártáshoz a kókuszolajon világos rántást készítek a lisztből, majd felöntöm paradicsomlével vagy vízzel hígított sűrítménnyel, attól függően, mi van otthon. Ízesítem sóval, cukorral, babérlevéllel, borssal, és hozzáadom a felkarikázott paprikát is. Összeforralom, majd a megfőtt gombócokat beleforgatom a mártásba.

Sós vízben főtt burgonyával tálalom, így a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/finom-puha-paradicsomos-husgomboc/