Elkészítése
Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, és sütjük, amíg ki nem engedi a zsírját. Ekkor rádobjuk a felkarikázott kápia paprikát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a karikára vágott kolbászt.
Pár percig együtt sütjük, majd a ragura ráütjük a tojásokat. Kb. 2 percig sütjük, majd a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, hogy a fehérje teljesen megszilárduljon, de a sárgája még kissé folyós maradjon. Tálaláskor megszórjuk a felkarikázott újhagymával.
Fokhagymás kenyér
A kenyeret felszeleteljük, a meghámozott fokhagymával bedörzsöljük, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, és a tojás mellé kínáljuk.
Tipp
A flamencót gazdagíthatjuk fekete olívabogyóval vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Ha több főre készítjük, a tojásokat akár sütőben is rásüthetjük a ragura, így egyszerre nagyobb adag is elkészíthető.

