Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Flamenco (spanyol tojás)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Flamenco, más néven spanyol tojás, egy mediterrán hangulatú egytálétel, amelyben a szalonna, a kolbász, a zöldségek és a tükörtojás ízei találkoznak. Laktató, egyszerűen elkészíthető fogás, amelyet ropogós fokhagymás kenyérrel érdemes tálalni.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
vhajni81
Beküldte: 2017.12.08.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, és sütjük, amíg ki nem engedi a zsírját. Ekkor rádobjuk a felkarikázott kápia paprikát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a karikára vágott kolbászt.

Pár percig együtt sütjük, majd a ragura ráütjük a tojásokat. Kb. 2 percig sütjük, majd a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, hogy a fehérje teljesen megszilárduljon, de a sárgája még kissé folyós maradjon. Tálaláskor megszórjuk a felkarikázott újhagymával.

Fokhagymás kenyér

A kenyeret felszeleteljük, a meghámozott fokhagymával bedörzsöljük, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, és a tojás mellé kínáljuk.

Tipp

A flamencót gazdagíthatjuk fekete olívabogyóval vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Ha több főre készítjük, a tojásokat akár sütőben is rásüthetjük a ragura, így egyszerre nagyobb adag is elkészíthető.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is