Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Flamenco (spanyol tojás) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 db kápia paprika
  • 10 szem koktélparadicsom
  • só
  • bors
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 8 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 50 dkg rozskenyér
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, és sütjük, amíg ki nem engedi a zsírját. Ekkor rádobjuk a felkarikázott kápia paprikát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a karikára vágott kolbászt.

Pár percig együtt sütjük, majd a ragura ráütjük a tojásokat. Kb. 2 percig sütjük, majd a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, hogy a fehérje teljesen megszilárduljon, de a sárgája még kissé folyós maradjon. Tálaláskor megszórjuk a felkarikázott újhagymával.

Fokhagymás kenyér

A kenyeret felszeleteljük, a meghámozott fokhagymával bedörzsöljük, majd olívaolajjal meglocsoljuk. Serpenyőben vagy 180 °C-os sütőben ropogósra sütjük, és a tojás mellé kínáljuk.

Tipp

A flamencót gazdagíthatjuk fekete olívabogyóval vagy csípős paprikával, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Ha több főre készítjük, a tojásokat akár sütőben is rásüthetjük a ragura, így egyszerre nagyobb adag is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/flamenco-spanyol-tojas/