Elkészítése
Hozzávalók:
- kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
- 1 kg vörös hagyma
- feketebors
- babérlevél
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.
Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.
A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.
Nem kell folyadékot öntenünk rá.
[box style=”info”]Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.[/box]

