Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fojtott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg hús (tarja, comb, lapocka, esetleg marha-comb)
  • 1 kg vörös hagyma
  • feketebors
  • babérlevél
  • 2 ek zsír


Elkészítése:

A húst vékonyra szeleteljük (mint, ha rántott szeletet készítenénk), majd sózzuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábas aljára hagyma ágyat készítünk. Rátesszük a hússzeleteket, megszórjuk borssal és rámorzsolunk 2 babérlevelet.

Ezek után újból kezdjük a hagymával és addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hús. Ekkor két evőkanál fehér zsírt teszünk a tetejére.

A tűzhely legkisebb lángjára tesszük és puhulásig főzzük, keverés nélkül.

Nem kell folyadékot öntenünk rá.

[box style=”info”]Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fojtott-hus/