Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Fokhagymás báránysült vegyes körettel, vegyes friss salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg bárány színhús fél dl étolaj 1,5 dl száraz fehérbor só bors 4-5 gerezd fokhagyma Elkészítése: A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne. A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben az olajat jól […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Aster
Beküldte: 2016.06.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg bárány színhús
  • fél dl étolaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

A bárányhúst alaposan hártyázzuk le, szemernyi faggyú, vagy fehér inas rész ne maradjon benne.

A húsból személyenként 2-2 féltenyérnyi érmét vágjunk, melyet a nagy kés hátával kissé megcsapkodunk (nem klopfoljuk). Sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben az olajat jól felforrósítjuk, az érmék mindkét oldalát hirtelen megsütjük, majd aláöntjük a bort és annyi vizet, hogy ellepje.

Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, nem fontos összevágni, szét fog sülni.

Fedő alatt, a folyadékot időnként ellenőrizve, legalább 2 óra hosszat pároljuk, majd ha megpuhult, a fedőt levéve zsírjára sütjük.

Tepsiben sült burgonyával, savanyúsággal, illetve salátával tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Aster
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is