Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás besamelben sült krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sárga burgonya
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán
  • snidling ízlés szerint

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk és jénaiba vagy tepsibe karikázzuk.

Elkészítjük a besamelt. Vajat hevítünk, megsózzuk, beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük hideg tejjel és sűrű mártás főzünk belőle, majd belekeverjük a préselt fokhagymát és újra ízesítjük sóval, borssal.

Ráöntjük a besamelt a burgonyára, megszórjuk parmezánnal és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor megszórjuk a metélőhagymával.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fokhagymas-besamelben-sult-krumpli/