Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás krumplipalacsinta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tócsni

  • 4 db krumpli
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál majoránna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • vegeta
  • piros paprika
  • 2 evőkanál finomliszt
  • olaj a sütéshez

Csirke soté

  • 500 g csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 250 g mexikói zöldségkeverék
  • 3 evőkanál ketchup
  • olaj vagy zsir
  • piros paprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A meghámozott krumplikat lereszeljük egy mélyebb tálba (ha túl sok levet eresztettek leöntünk belőle, hogy ne tocsogjanak).

A krumplihoz ezután hozzáadjuk a tojást, sót, majoránnát és fűszerezzük ízlés szerint. Végül hozzáadjuk a lisztet is. Jól összekeverjük és ha szügséges, akkor még ízesítjük.

Egy serpenyőbe egy pici olajat öntünk és felmelegítjük. Belekanalazunk egy keveset a krumplis masszából, palacsintát/tócsnit formázunk belőle, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ebből az adagból 4-6 darab “palacsintát” kapunk nagyságtól függően.

A húshoz az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egész apróra szeletelt paradicsomot. Összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel. Ezután hozzáöntjük a zöldséget, ketchupot, majd lefedve pároljuk kb 10 percig.

Ha szügséges önthetünk még alá egy kis vizet, vagy ha esetleg nem elég sűrű, akkor keményítővel megszórhatjuk.

Átkeverjük és ha szügséges még ízesítjük. Ha a hús megpuhult, akkor el is készültünk.

A tálaláskor a húst a tócsnival, esetleg főtt rizzsel tálaljuk, majd megszórhatjuk reszelt sajttal is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fokhagymas-krumplipalacsinta/