Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás spenótgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombóc

  • 60 dkg paraj
  • 3 db zsemle
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 0,5 kiskanál őrölt fekete bors
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojás

Carbonara szósz

  • 1 tasak carbonara por
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 15 dkg sonka

Elkészítése

Gombócok készítése:

A paraj szárát lecsipkedjük, majd a leveleket alaposan megmossuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk 2 percre, leszűrjük, lecsöpögtetjük és durvára vágjuk. Ha mirelit parajpürét használunk, csak felolvasztjuk. A fokhagymát áttörjük, és az olvasztott vajon serpenyőben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a parajt, és átforgatjuk.

A zsemléket 2 cm-es kockákra vágjuk, tepsibe szórjuk, és forró sütőben megpirítjuk. A sütőből kivéve a tejjel leforrázzuk, majd sóval és borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojásokat és a fokhagymás parajt. Az így kapott masszából 12 db ping-pong labda méretű gombócot formázunk. Enyhén sós vízben főzzük őket 8-10 percig, amíg a víz felszínére nem jönnek. Ezután leszűrjük.

Carbonara szósz készítése:

A kockára vágott sonkát vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a carbonara porkeveréket és a hideg tejet, majd folyamatosan kevergetve főzzük. Az újraforrástól számított 1-2 perc alatt elkészül a szósz.

Tálalás:

A gombócokat tányérra tesszük, és a forró carbonara szósszal nyakon öntjük. Azonnal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fokhagymas-spenotgomboc/