Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fokhagymás-tejfölös-gombás tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg pulykamell (hús bármi lehet, karaj, tarja, comb)
  • 10 dkg gomba
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kisebb fej fokhagyma (aki nem nagyon szereti tehet bele kevesebbet is)
  • 1 bors
  • só
  • 2 - liszt ( a sűrítéshez)
  • 0,5 kg kagyló tészta

Elkészítése

A húst kis kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd olajon megpirítjuk a gombával együtt. Amikor már fehér, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Főzés közben ha elfövi a levét öntsünk hozzá. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint.

Amikor már majdnem megfőtt hozzáadjuk az összezúzott, vagy lereszelt fokhagymát. Kiveszünk egy picit a levéből és csomómentesen elkeverjük 2-3 kanál liszttel és a tejföllel, majd besűrítjük.

Kagyló tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/fokhagymas-tejfolos-gombas-tokany/