Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forró kolbászfalatok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • olaj
  • 50 dkg cserkészkolbász
  • 1 kis üveg csemege uborka

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, legyaluljuk, és a hajszálvékony burgonyaszeleteket konyharuhában megtörölgetve, bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Itatóspapíron lecsepegtetjük, hogy jó száraz legyen.

Egy nagy, ovális tál egyik felére halmozzuk az egészen apró, egyenként fogpiszkálóra szúrt uborkát, közepére a nagy halom ropogós, de hideg burgonyaszirom kerül, a tál másik végére pedig a kolbászkák: a cserkészkolbászt hüvelyknyi darabokra vágjuk, és egy kevés olajban, közvetlenül tálalás előtt, nagy lángon ropogósra sütjük.

Fogpiszkálóra tűzdeljük, úgy szedjük ki a serpenyőből, és azon forrón a hideg burgonya és a hideg uborka mellé halmozzuk. Jó ízű, nem drága, és nagyon mutatós.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/forro-kolbaszfalatok/