Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia felsál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg hosszú felsál
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt hús
  • 2-3 db savanyú uborka
  • 1 szál sárgarépa
  • 2 dl fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • só
  • 2 szem borókabogyó
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

A húsból szép, hosszúkás szeleteket vágunk, és mindegyiket szalonnával, füstölt hússal meg egy darabka uborkával megspékeljük. A vajat megforrósítjuk, a húst megforgatjuk benne, a reszelt sárgarépát, az egészben hagyott fokhagymát beletesszük, a borral felengedjük, enyhén megsózzuk, és jó puhára pároljuk.

Ha a levét elfőtte, egy kevés vizet öntsünk rá. (Kitűnő, ha párolás közben teszünk bele 2-3 szem borókabogyót, ezt tálalás előtt eltávolítjuk.) Tálalás előtt a tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, és burgonyafánkkal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/francia-felsal/