Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia lecsóval töltött paprika recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 zöldpaprika
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 kisebb cukkini
  • 1/2 padlizsán
  • 1 csirke felső comb (elhagyható)
  • 15 dkg mozzarella
  • só
  • őrölt bors
  • 1 kis csili
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés olaj


Elkészítése:

A szebb paprikák magházát eltávolítom, középen kettévágom. A többit feldarabolom.

A sárgarépát, a cukkinit, a padlizsánt, a gombát felszeletelem, a hagymát nagyobb darabokra vágom. A csirkecombot kifilézem, felcsíkozom.

Kevés olajon a húst fehéredésig pirítom, hozzáadom az apróra vágott csilit, a darabolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és felöntöm borral. Hozzáteszem a sárgarépát, rövid idő után a cukkinit, majd a padlizsánt, a paprika csíkokat, legvégén a felszeletelt gombát. Sózom, borsozom és jól összeforgatom.

Az így keletkezett ragut a megtisztított, kettévágott paprikákba töltöm. Tetejére kevés mozzarellát tépkedek, majd 10 perc alatt, előmelegített sütőben, készre sütöm.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/francia-lecsoval-toltott-paprika/