Elkészítése
A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
A kis fej hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, kicsit átsütjük, majd levesszük a tűzről. A megfőtt burgonyát leszűrjük.
A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a főzőtejszínnel és tejjel felengedjük, és lassú tűzön besűrítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
A burgonyát, tojást és kolbászt hozzákeverjük a besamel mártáshoz. Egy hőálló edényt olajjal kikenünk, morzsával meghintjük, és beleöntjük a mártásos keveréket.
A tetejére egy pohár tejfölt összekeverünk egy tojássárgájával, és ezzel leöntjük az ételt. Végül a tetejére reszelt sajtot szórunk, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Az elkészült ételt forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

