A burgonyát és a tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. A burgonyát és a tojásokat egyforma karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és együtt kissé megpirítjuk.
Egy tepsibe rétegezzük a burgonyát, a tojáskarikákat és a hagymás kolbászt.
A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet és a főzőtejszínt, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen. Ízesítjük sóval és borssal, majd simára főzzük.
A mártást egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő burgonyára. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!