Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia rakott burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 7 db tojás
  • 20 dkg kolbász
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A burgonyát és a tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. A burgonyát és a tojásokat egyforma karikákra szeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és együtt kissé megpirítjuk.

Egy tepsibe rétegezzük a burgonyát, a tojáskarikákat és a hagymás kolbászt.

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Fokozatosan hozzáöntjük a tejet és a főzőtejszínt, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen. Ízesítjük sóval és borssal, majd simára főzzük.

A mártást egyenletesen ráöntjük a tepsiben lévő burgonyára. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 °C-on addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/francia-rakott-burgonya-2/